Kõrvitsa-õunarisoto

Eelmisel aastal oli küll suur plaan, aga reaalselt kõrvitast söögitegemiseni ei jõudnudki. Sel aastal olen edukam olnud, algus juba tehtud:)



300g kõrvitsat
1 tk õun
1 tk sibul
1 küüslauguküüs
1 klaas risotoriis (täistera, öko)
1 klaas valget veini
1 kl puljongit
1 sl võid
1 sl riivjuustu (parmesani)
sool, must pipar
Õli praadimiseks (oliiviõli, tilliga maitsestatud rapsiõli)

Lõika kõrvits kuubikuteks ja õun sektoriteks. Kuumuta potipõhjas õli, lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk, kõrvits ja õun ning prae umbes 3 minutit. Siis lisa riis ja prae veel 3–4 minutit. Vala juurde vein ja puljong ning hauta vaiksel tulel kuni vedelik on aurustunud ja riis peaaegu valmis (mul kulus vähemalt 45 minutit, aga oleneb riisist). Maitsesta soola ja pipraga. Kui risoto on valmis, lisa riivjuust ja või. Juustu võid ka lihtsalt peale puistata.
3-4 portsjonit ja söödi ja kiideti:)

Comments