Kakaokook õuntega



Smuutide tegemisest õunauputuse vähendamiseks ei piisa, tuleb paar õunakooki ka valmis küpsetada nädalas:P
Seekord siis midagi veidi teistmoodi - shokolaadine:)
Retsept pärit Ragnelt.

Suurendasin veidi koguseid oma 26cm vormi jaoks ja täiendasin veidi retsepti ka.
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl demerara suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
4 sl kakaod
120 g võid, sulatatuna
2 muna
2 dl kanget leiget kohvi
5 õuna
4 tk tumedat shokolaadi, pisikesteks tükkideks lõigatud

Sega omavahel kuivained ja hakitud shokolaad. Lisa segades juurde sulatatud või ja munad. Seejärel vala juurde kohvi. Kõige viimasena sega taignasse puhastatud ja kooritud õunatükid. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse (Ø26cm) koogivormi.
Küpsetasin 175 kraadi juures ca 25 minutit, kuigi originaalretseptis soovitati 40. Lihtsalt juba siis jäi tikk katsudes kuivaks.. ja mõtlesin, et shokolaadikook on parem veidi mahlasemana (tooremana) kui üleküpsena. Aga huvi pärast võiks kunagi veidi rohkem ka küpsetada, siis oskaks võrrelda, kumb parem on...

Serveerida vanillijäätisega:) Ja lisatud shokolaaditükid andsid kindlasti head maitset juurde. Pähklid sobiksid ka väga hästi sisse ning pidulikumal puhul toorjuustukreem peale.

Comments