Suitsukalapirukas



100 pirukat esimesest raamatust pärit retsept.

Põhi:
150 g võid
1 dl täisterajahu
1.5 dl nisujahu
1 dl riivjuustu
3 sl vett

Kate:
pool punast paprikat
2 muna
2,5 dl juustumaitselist toidukoort (Valio)
1 sl jahu
3 dl riivjuust
250g valget suitsukala
1 sibul
1 suur tomat
tilli, soola, pipart

Haki jahu külma võiga. Lisa riivjuust ja vesi. Sega, suru tainapalliks ja pane pooleks tunniks külma.
Puhasta ja peenesta kala. Pruunista kergelt tükeldatud sibul õlis. Tükelda paprika, viiluta tomat.
Mina segasin täidise - kala, sibula, paprika omavahel kokku ning teises kausis kloppisin lahti munad, lisasin koore, jahu, riivjuustu ning maitsestasin segu soola, pipra ja tükeldatud värske tilliga.

Vooderdasin küpsetuspaberiga 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja ääred ning surusin taina põhja ja äärtele. Küpseta praeahjus 225°C juures 10 minutit.
Seejärel panin täidise-segu põhjale, valasin peale vedeliku, kaunistasin tomativiiludega ning küpsetasin veel 25 minutit.
Kuna retsept oli 24 vormi jaoks, jäi põhi minu jaoks isegi liiga õhukeseks seekord. Aga muidu oli mõnus ja maitsev küll:)

Comments