Shokolaadikook



Minu esimene:) Inspiratsiooni ammutasin Ragnelt.
Valmistusaeg: 15 min + küpsetamiseks 15 min - tõeliselt kiirelt ja lihtsalt valmiv kook.

Põhi:
150 g võid
1,5 dl demerara suhkrut
1 dl kakaod
2 tl vanillisuhkrut
2 dl jahu
2 muna
sorts heledat siirupit ja väike tükeldatud Daim maitseks

Trühvlikate:
0,75 dl laktoosivaba piima (või koort, kes soovib)
15 g võid
100 g tumedat šokolaadi (Bitter)
tükeldatud maasikaid

Lisa suhkruga vahustatud munadele omavahel segatud kuivained ja sulatatud või, vala segu vormi (mis on eelnevalt võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud).
Originaalretseptis oli 24 cm vorm, aga mul on kodus ainult 26 cm, seega kasutasin seda.
Küpsetada 175 kraadise ahju alumises osas kuni 20 minutit. Kook peab jääma pisut tooreks ja seega tuleks tikuga proovida, et see ei oleks täiesti läbi küpsenud.
Kuna mul oli suurem vorm ja sama kogus, oli kook õhem ning küpses veidi liiga ära juba 15 minutiga :( Eks järgmine kord olen targem, suurendan koguseid või vähendan aega. Või ostan lõpuks väiksema vormi ka:D

Katte valmistamiseks lase piimal koos võiga keema tõusta, võta nõu pliidilt, lisa hakitud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lase jahtuda, kuni see on paksenenud, kuid mitte kõva. Määri segu pisut jahtunud põhjale.
Kaunistuseks panin värskeid maasikaid, aga kindlasti sobivad pähklid ka ideaalselt:)

Kuigi kook võiks olla suus sulavam, kiideti ikkagi heaks:) Ja koore asendamine piimaga ei häirinud üldse - lõpptulemus oli väga rammus ikkagi...

Comments