Ahjukartulid ahjutomatitega



Suvi on mõnus aeg, kui aiast kõik värske lauale kätte tuleb:) Seekord tegu küll poetomatitega, aga küll jõuab täidetud tomateid oma aia omadest ka veel teha.

Täidetud tomatite retsepti sain siit ning ahjukartulite tegemiseks piilusin oma blogisse:D

Ahjutomatite valmistamine
Vaja läks:
4 suurt tomatit
5 spl poolvalmis keeduriisi (tavaline, pikateraline, 10min keedetud)
1 sibul
mõned küüslauguküüned
maitseks soola, pipart, kuivatatud basiilikut, tilli

Tee tomatid seest tühjaks, sisu kogu kokku ning hauta kergelt pannil läbi koos tükeldatud küüslaugu ja sibulaga (~5 min). Lõpus lisa paariks minutiks ka keedetud riis ning maitsesta segu.
Täida tomatid, ma panin täidise peale ja mütsikese alla veel veidi toorjuustu, mille võib siis asendada soovi korral misiganes juustuga.
Küpsesid 200 kraadises ahjus ca 15 min. Isegi veidi lõhki küpsesid.

Ahjukartulid
Pesime suure hulga värskeid kartuleid ning tükeldasime koos koorega. Segasin suures kausis tillimaitselise rapsiõli ja sortsu oliiviõliga, maitsestasin 3 tl soola, pipra ja kuivatatud basiilikuga. Seejärel läksid kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile küpsema - 200 kraadisesse ahju 20 minutiks.
Kui kartulid olid poolvalmis, raputasime peale riivjuustu ning panime tomatid ka kartulite juurde küpsema - viimased 15 minutit olid asjad koos ahjus.
Kartulid said pärast ka veel värske tilliga ära kaunistatud-maitestatud.

Kõrvale kurgi-redise-rohelise sibula-hapukooresalat.
Nämm!

Comments