Bulguripilaff veiselihaga



Laisk blogija olen olnud, aga vähemalt üheks kuuks on vabandus - olin Türgis sealseid hõrgutisi avastamas:P Armusin türgi kööki niimoodi ära, et tõin sealt kokaraamatu ka kaasa:) Ja täna siis läks esimene retsept proovimisele.

1 klaas (250ml) bulgurit (leiab ökopoest)
2 spl margariini
praadimiseks õli
1-2 sibulat
2 tomatit (koorida kui võimalik, tükeldada)
300-400g veiseliha
400 ml puljongit
1 kl kuuma vett
1 tl soola, pipart

Loputa ja nõruta bulgur.
Tükelda sibul ja pruunista kergelt õlis. Lisa kuubikuteks tükeldatud liha ning 1 spl margariini, kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni vedelik aurustub.
Seejärel lisa tükeldatud tomatid ja 1 kl kuuma vett ning maitseks pool tl soola ja pipart. Kata kaanega ning jäta segu hauduma kuni liha on pehme, seejärel eemalda kaas ning lase aeg-ajalt segades haududa, kuni vedelik on kadunud (me ei jõudnud vedeliku kadumist ära oodata, lisasime puljongi sellele vedelikule lisaks).
Samal ajal valmistada ette bulgur - kuumuta nõrutatud bulgur 1 spl margariiniga pidevalt segades. Retsept soovitas 10 minutit, aga kogemusest võib öelda, et see oli liiga palju - kõrbenud riisi maitse domineeris toidus:P Pigem ca 5 min, kuni hakkab nö praeriisi lõhn levima, siis kohe lõpetada.
Segada praetud bulgur lihahautisele, valada peale puljong ning jätta kaane alla tasasel tulel küpsema, kuni vedelik on imendunud ning bulgur pehme.
Retsept soovitas veel pärast seda ka seisma jätta mõneks ajaks - aga see sõltub juba pere näljasuse astmest:P

Nii tuleb 3-4 portsu. Kui liha õnnestub mõnusaks pehmeks hautada ning bulgurit üle ei prae, siis igati mõnus ja teistmoodi toit:) Kuigi türgi bulguritoidud tundusid küll teise maitsega kohapeal:P
Serveeritud karulaugu-kurgi-tillisalatiga, nämm!

Comments