Tomatised ahjukartulid



Ahjukartulid on üks meie pere lemmikroogi - lihtne, geniaalne ja imemaitsev. Kui lõigata õhukesed viilakad, siis ei küpse ka üleliia kaua. Siit saime inspiratsiooni proovida tomatipastaga.

Valmistamine:
Koorida ja viilutada sobiv kogus kartuleid. Segasin viilakad kausis 3 spl basiilikumaitselise rapsiõliga, lisasin 2 tl himaalaja soola ning värskelt purustatud pipart. Lisasin maitseks 2 spl punast veini.
Panin 200 kraadisesse ahju küpsetuspaberile 20 minutiks küpsema, vahepeal segasin.

Seejärel võtsin plaadi korraks välja ning lisasin tomatipastat nii, et kartulid olid kõik õrnalt kaetud, samuti sibularõngad ja tükeldatud küüslaugu, maitseks kuivatatud basiilikut, veel veidi õli, peale riivitud juustu ning panin veel 15 minutiks küpsema. Õhukesed viilakad küpsevad selle ajaga ilusti ära.
Kunagi, kui rohkem aega, proovime sektoreid ka.

Kõrvale tuli täna praemuna ning basiilikuleht:) Ja ülejäänud veinipudel, mis kartulite maitsestamisest üle jäi:P

Comments