Kreemjas maasika-kohupiimakook

Kui on vaja kellelegi muljet avadalda, siis see on päris sobiv kook - imemaitsev ja sealjuures mitte väga raskesti valmistatav. Aga liiga ruttu sai otsa, pilti seekord ei saanudki.
Originaalretsept pärit 100 kooki 3-st.

Põhi:
100g võid
1dl suhkrut (rafineerimata)
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
soovi korral maitseks 1 tl kaneeli, kookoshelbed sobiksid ka imehästi....

Kate:
3 muna
1 dl suhkrut (rafineerimata)
300g (2 pk) Farmi toorjuustu
400g Farmi maasika kohupiima
50g võid
2 tl vanillisuhkrut
0,5 prki vanaema maasikamoosi:) (võib kasutada ka sügavkülmutatud maasikaid, kui neid veel alles on)

Põhja valmistamiseks segada toasoe või suhkruga (pruun suhkur annab põhjale mõnusa karamellise maitse), lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ja kaneel, segada tainas ning panna 26-28 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Kui tainas kipub sõrmede külge kleepuma, kasta käsi vahepeal külma vette.

Katte jaoks eraldada munakollased munavalgetest, vahustada munakollased suhkruga ja munavalged näpuotsatäie soolaga kõvaks valgeks vahuks. Segada omavahel toasoe toorjuust, kohupiim, jahtunud sulavõi, vanillisuhkur ja moos/marjad. Lisada vahustatud munakollased ja kõige lõpuks õrnalt segades munavalged.Valada vormi ning küpsetada 175 kraadises ahjus ca 45 minutit.
Lasta jahtuda, ööseks külmkappi ning järgmisel päeval maitseb imehea.

Originaalretseptis polnud moosi ning kohupiim oli maitsestamata - sellisel juhul on see 1dl suhkrut ilmselt vägagi omal kohal ning kook ei saa üleliia magus. Kui kasutada hapusid marju sügavkülmast, on ka ilmselt retseptis olev suhkrukogus ok. Aga kuna mul oli kohupiim magus ning moos ka, siis tulemuseks oli ülimagus kook - lisaks veel mõnus õhuline, kohev ja rammus:) Aga kõik kiitsid, nii et väga hull ilmselt ikka ei olnud. Aga kui järgmine kord samadest ainetest teeks, vähendaks suhkru kogust kindlasti. Või paneks näiteks terve moosipurgi sisse ning jätaks suhkru üldse ära - nii äkki leiaks mõne maasika tüki ka koogi seest, ei kaoks kõik kuskile ära:)

Comments