Kirsi-kohupiimakook


Pole ammu küpsetanud, seega meespere rõõmuks üks kohupiimakook. Põhja võtsin kuskilt raamatust, täidise segasin oma fantaasiaga kokku.

Põhi:
3 dl jahu (1 dl spelta-, ülejäänud nisujahu)
100g võid (laktoosivaba)
1 munakollane
1 dl pruuni suhkrut
2 spl vett

Täidis:
1 pk ricotta kohupiima
1 pk toorjuustu
1 muna
1 munvalge
0,5 prk kondentspiima
400g kirsijogurtit
maitseks-värviks ca 1-2 dl kirsimahla
2 dl külmutatud sõstraid

Valmistamine:
Hakkisin külma või jahu-suhkru seguga segamini, lisasin veega segatud munakollase ja segasin ühtlaseks tainaks. Kui on aega, soovitatakse panna tainas veerand tunniks külma ja eelküpsetada, ma valasin kohe kokkusegatud täidise peale ning pistsin ca 40 minutiks 180 kraadisesse ahju. Lõikasin lahti liiga soojalt ja lagunes ära:P Zelatiin ja rohkem kannatust ilmselt oleks sellest jamast pääsenud. Aga väga nämm oli siiski, õrn kirsi ja kondentspiima maitse segu. Päris rammus ka!
Aga spelta sobib mu arvates soolasse pirukasse paremini kui magusasse;)

Comments