Kana-hirsotto



Kergema toidu isu on juba mõnda aega peal - kevadekuulutaja:)
Pausi järel tuli mõte uuesti hirssi katsetada ning nagu lubasin, siis järgmisena võtsin ette selle retsepti.
Ainult kana tükeldasime ära ning praadisime pannil kergelt pipra ja soolaga läbi ning lõpus hautamisfaasis lisasin kana muu toidu hulka järelhauduma.

Toidu valmimiseks kasutasin:
1,4 dl hirssi
2 küüslauguküünt
2 väikest sibulat
1 tl tükeldatud ingverit
ca 400g kana
praadimiseks õli
ca liiter puljongit keetmiseks-hautamiseks (kahest puljongikuubikust)
maitsestasin soola, pipra, kuivatatud peterselli ja rohelise jahuga ning veidikese sidrunimahlaga.

Tükeldasin sibula, küüslaugu ja ingveri ning loputasin hirsi. Seejärel praadisin need kõik kiirelt kuumal pannil õlis läbi. Seejärel valasin peale liitri kuuma puljongit ning jätsin keema. Mingi hetk keerasin tuld väiksemaks ning lasin haududa, lisasin maitseained ning kana. Kella ma tõesti täna ei vaadanud:) Õpetus pakil ütles, et keeda 10 minutit ja hauta 10 minutit, toidu originaalretsept soovitab pikalt madalal kuumusel keeta (30 minutit) - ma arvan, et ma tegin midagi nende vahepealset:P Noh, tunde järgi.

Igaljuhul tulemus sai super, palju parem kui esimene katsetus hirsiga:) Puljong on väga hea mõte ning liha toidu sees ka. Ja ingver andis mõnusat lisamaitset. Pikemal hautamisel tuleb tõesti veidi risottot meenutav toit ehk hirsotto, mis on tavalise pudru kõrval ikka palju põnevam ja mõnusam toit;)
Kuigi ma vähendasin hirsi kogust, tuli ikkagi 3 toiduportsu. Kana on süüdi ilmselt suuresti:P Ehk siis kahele lisanditega süüa tehes võib piirduda 1 dl hirsiga.

Comments